Tüm Bloglar
Antep Kurabiyesi Tarifi - Malzemeler - Yapılışı
Antep kurabiyesi, Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde yer alan Gaziantep ilinin meşhur tatlılarından biridir. Lezzeti ve dokusuyla fark yaratan Antep kurabiyesi, özellikle bayramlarda ve özel günlerde sıklıkla tüketilmektedir..
Antep usulü Muhammara Tarifi - Malzemeleri - Yapılışı - Soruları
Muhammara, Ortadoğu ve Akdeniz mutfağına ait bir mezelerden biridir ve kırmızı biber, ceviz, ekmek kırıntısı, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatların harmanlanması ile hazırlanır. Farklı yörelerde farklı tarifleri ve lezzetleri olsa da genel olarak ana malzemeleri aynıdır.
Ekşili Ufak Köfte Tarifi - Malzemeleri Yapılışı
Antep mutfağı denilince akla gelen lezzetler arasında ekşili ufak köfte de yer almaktadır. Bu lezzetli yemek, Antep'in sevilen tatları arasında yer almaktadır. Antep usulü ekşili ufak köfte yapmak için gereken malzemeler arasında kıyma, ince bulgur, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, domates, salça, nar ekşisi ve limon yer almaktadır. Ekşili ufak köfte, ince ince kıyılmış soğan ve sarımsakla birlikte yoğurulur ve cevizden biraz daha küçük toplar halinde yapılır. Bu toplar, tencereye konulur ve üzerine sıcak su eklenerek pişirilir. Ardından üzerine domates ve salça eklenir ve pişirilmeye devam edilir. Antep usulü ekşili köftenin yanında sıcak, taze ekmek veya pilav servis edilebilir. Yoğurtlu ufak köfte de ekşili köftenin yanında sunulabilecek alternatif bir seçenektir. Ekşili köfte, genellikle nar ekşisi ve limonla servis edilir ve bu sayede ekşi tadını alır. Salçalı ekşili köfte de Antep mutfağındaki lezzetler arasında yer almaktadır. Bu yemek, domates ve biber salçası eklenerek hazırlanır. Terbiyeli ekşili köfte ise, terbiyeli çorbanın köftesi gibi hazırlanarak, ekşi lezzetiyle farklı bir tat sunar. Sarımsak, ekşili köfteye damak tadına göre eklenip çıkarılabilir. Bazı kişiler sarımsaklı lezzeti tercih ederken, bazıları da sarımsaksız olarak daha hafif bir tat tercih edebilirler. Sonuç olarak, Antep usulü ekşili ufak köfte, hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralara renk katmaktadır. Nar ekşisi ve limonla servis edilen bu lezzetli yemeği mutlaka denemelisiniz.
Antep Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?
Yuvalama malzemeleri pirinç, un, soğan, salça, tuz, karabiber gibi baharatlar, maydanoz, kıyma ve su gibi malzemelerden oluşur. Yuvarlama tarifi genellikle öncelikle pirinç unu ve un karıştırılarak hazırlanan hamurun yoğrulmasıyla başlar. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve iç malzemesi (genellikle kıyma, baharatlar ) ile doldurulur. Yuvarlak şekil verilen yuvalamalar, kaynar suya atılarak pişirilir. Bulgurlu yuvalama tarifi için, hamur için bulgur ve un karıştırılarak hazırlanan hamur yoğrulur. İç malzemesi olarak kıyma ve baharatlar kullanılır. Bu malzemelerin karıştırılması ile iç harç hazırlanır. Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır. Daha sonra yuvarlak şekil verilen yuvalamalar kaynar suda pişirilir.
Salep Nedir? Salebin faydaları nedir?
Kokusuyla ayrı tadıyla ayrı cezbeden, kış aylarının içimizi ısıtan lezzeti Salep Nefissp'da.
Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?
Mayhoş lezzeti ile mutfakların vazgeçilmez lezzeti Nar Ekşisi Nasıl Yapılır? Nar ekşisi kıvamı nasıl olmalı püf noktaları yazımızda.
Baklava Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nedir?
Özel günlerin baştacı Baklava, evde nasıl yapılır, püf noktaları nedir, şerbeti nasıl yapılır tüm detaylar yazımızda.
Salça Nasıl Yapılır?
Salça nasıl yapılır, salça küflenmemesi için neler yapılması gerekir, salça nasıl saklanır, evde salça nasıl yapılır merak edenler ve ev salçası hasreti çekenler için tüm detaylar yazımızda.
Üzüm Pekmezi Neye İyi Gelir, Üzüm Pekmezi Faydası ve Zararı Nedir?
Üzüm pekmezi, içeriğindeki bileşenler ile kemik erimesinden kansere, birçok sağlık problemine karşı iyi gelmektedir.
Dut Pekmezi Nedir? Dut Pekmezi Faydaları Nedir?
Pekmez nedir, pekmez çeşitleri nedir, üzüm pekmezi faydaları, üzüm pekmezi neye iyi gelir, dut pekmezi nedir,
Antep Peyniri Nedir?
Gaziantep'in meşhur peyniri ; Antep peyniri nedir, antep peyniri nasıl kullanılır, antep peyniri besin değeri nedir tüm merak edilenler yazımızda. Antep peyniri fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçin.
Gaziantep En Taze Turşu Çeşitleri
Gaziantep'te üretilen sağlıklı turşu çeşitlerini sitemizden satın alabilirsiniz. Kornişon turşu, turşu suyu, acur turşu, lahana turşu, karışık turşu ,turşu bidonu sezonluk olarak hazırlanmıştır.
Enerjinin Lezzet Almış Hali : Cevizli Sucuk
Anadolu kültürünün enfes lezzeti Cevizli Sucuk, muhteşem tadı ev sağlığa olan faydaları sayesinde sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Ara öğün olarak ya da yemeklerden sonra tatlı olarak tüketebileceğiniz cevizli sucuk ağır tatlı değildir. cevizli sucuk nedir, cevizli sucuk nasıl tüketilir tüm detayları sizler için bir araya getirdik.
Çoban Çökerten Otu Faydaları Yorumları
çoban çökerten, çoban çökerten faydaları, çoban çökerten otunun faydaları, çoban çökerten otu kullananların yorumları,çoban çökerten ne işe yarar
Antep Yöresel Kuruyemiş Çeşitleri Besin Değeri
Vücudun günlük ihtiyacı olan besin değerini kuruyemiş tüketerek karşılayabilirsiniz. ancak hangi kuruyemiş ne kadar tüketilmeli bilinmesi gerekir. Aksi takdirde sağlığı olumsuz etkileyebilir. Günlük tüketilmesi gereken kuruyemiş besin değeri nedir tüm detaylar yazımızda.
Kışlık Turşu Çeşitleri Sofranıza Lezzet Katacak
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, şifa deposu turşu çeşitleri Nefisso'da. Kıtır kıtır acur ve kornişon turşu, biber turşusu, lahana turşusu ve daha birçok turşu çeşidi için ürünleri ziyaret edebilirsiniz. Bu kış ev yapımı turşu yapma şansı olmayanlar hemen siparişinizi oluşturun, aynı gün kargoda.
Meşhur Antep Salçası Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salça Nereden Alınır?
Salça dendiğinde ilk akla gelen Antep Salçasıdır. Gaziantep’in meşhur kurutma antep salçası Nefisso’da sizleri bekliyor. Ev yapımı salça hasreti çekenlerin hasreti son buluyor. Lezzeti dünyaya ün salan fakat dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınız bu enfes lezzetlere Nefisso ile ulaşmak çok kolay, üstelik tek bir tıkla!
Antep El Kırması Yeşil Zeytin
Siyah zeytinin olgunlaşmamış hali Yeşil Zeytin, eşsiz bir lezzet sunmaktadır. Yeşil zeytinin damakta bıraktığı muazzam lezzet, kaliteli olduğunu göstermektedir. Yeşil zeytini tüketenlerin çoğu, faydalarını bilmeden sadece lezzeti için tüketmektedir. İnsan vücudu için vazgeçilmez olan Yeşil zeytin; besin değeri yüksek bir besindir. Ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.
Gaziantep Menengiç Kahvesi Faydaları Zararları Kahve Yapılışı
Menengiç kahvesi, Türklere özgü bir kahve çeşididir. Menengiç kahvesi, Türk kahvesinden tad ve yapılış şekli olarak farklıdır. Nefisso olarak satışını yaptığımız Antep Usulü Lezzeetler arasında Menengiç kahvesine yer vermekteyiz.
Kakule Çayı , Kakule Nasıl kullanılır, Faydaları nelerdir ?
Kakule Nedir? Kakule, Asya topraklarında yetişen yeşil renkli bitkisel üründür. Güneydoğu Asya ve Hindistan’ın sıcak bölgelerinde yetişmektedir. Boyutu 4-5 m ve büyük yapraklı çok yıllık bir bitkidir. Kakule, 1-2 cm uzunluğunda kirli beyazımsı ve sarımsı yeşil renktedir. Tohumu mercimek büyüklüğünde kırmızı renkte ve keskin kokuya sahiptir.