Çoban Çökerten Otu Faydaları Yorumları
28-10-2022
15:47
Çoban Çökerten Otu Faydaları Yorumları
Boynuz benzeri iğneleri olan Çoban Çökerten sarı çiçekleri olan yabani bir bitkidir. Uzakdoğu'da gençlik otu olarak bilinen bu özel bitkinin uzun ömürlülüğün sırrı olduğuna inanılıyor. Zengin C ve B vitaminleri ve esansiyel mineraller sayesinde organların normal işleyişini destekler. Kan akışını düzenleyerek kalp damar sağlığını korur. Antiinflamatuar etkileri sayesinde açık yaraların hızlı tedavisinde etkilidir. Çay demlenerek içten tüketilen çoban otunu sirke içinde saklayarak açık yaralarda kullanabilirsiniz. Yaralarda kanamayı azaltıcı ve hızlı iyileşme etkisini gözlemleyebilirsiniz.
Çoban Çökerten Otu hangi hastalıklara iyi gelir?
Kolesterol ve kan lipidlerini dengelemede etkilidir. Böbrek hastalığında böbrek kumu ve taşlarını azaltmak için kullanılır. İdrar yolları için doğal bir antiseptik özelliği vardır. İdrar kaçırma, idrar yollarında kanama, ağrılı idrar yapma gibi etkileri düzeltir.
Çoban Çökerten Ne işe yarar?
Çoban Otunun Faydaları
Üreme hormonlarını destekler.
Gerginliği eşitler.
Kas kütlesini artırır.
Stresi engeller.
Enfeksiyonları ortadan kaldırır.
Vücut direncini arttırır.
Ağrıyı hafifletir.
Böbrek taşlarını düşürmede etkilidir.
Çoban Çökerten cinsel gücü arttırır mı?
Tercihen hormon ve cinsel gücü artırmak için kullanılabilen çoban bitkisi dünya çapında tercih edilmektedir.
Çoban Çökerten Otu faydaları nelerdir?
Alternatif tıp alanında kullanılan çoban bitkisi cinsel işlevi artırma gücüne sahiptir.
Çoban Çökerten Otu zararları nelerdir?
Koyun yağının aşırı ve kontrolsüz kullanımı gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Beyinde geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Kas fonksiyonu bozulabilir. Kulaknimin miktarı ve dozu çok önemlidir Her gün bir bardak çoban çayı içilmelidir.
Hazırlanan çayı kür olarak da tüketebilirsiniz. Bunun için 30 ile 60 gün arasında kullanılması tavsiye edilir.
Demir diken ile Çoban Çökerten Otu aynı şey midir?
Yere yatık büyüyen, baş ve yaprak gibi yeşil kısımları olan tek yıllık otsu bir bitkidir. Teker dikeni, demir diken, deve bükümü, turna sırtı, çoban iğnesi isimleriyle de bilinir. Açık sarı renkli narin görünümlü çiçeklerle açar.
Çoban Çökerten Otu Çayını kaç gün içebilirim?
Her gün bir bardak çoban çayı içilmelidir.
Hazırlanan çayı kür olarak da tüketebilirsiniz. Bunun için 30 ile 60 gün arasında kullanılması tavsiye edilir. Günlük çay tüketen kişilerin 1 ayın sonunda birkaç hafta ara vererek tekrar başlamaları önerilir.
Çoban kökü prostata iyi gelir mi?
Köklerinde azot, alkaloidler ve reçine bulunan çoban bitkisinden elde edilen çay, prostat iltihabını önler, karaciğeri ve kalbi korur. Çobançökerten bitkisinin özleri, alerji, egzama, uyuz ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını hem içten hem de dıştan tedavi edebilir.
Çoban Çökerten Otu nerede bulabilirsin?
Latince adı "Tribulus terrestris" olan çoban krakeri, kimyon ailesinden geliyor. Avustralya kökenli bir bitkidir. Asya, Avrupa ve Amerika'da yetişir. Ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunur.