Antep Peyniri Nedir?
03-11-2022
12:40
Antep Peyniri Nedir?
Gaziantep'in bahar aylarında keçi ve koyun sütünden elde edilen Antep Peyniri, geleneksel bir peynir çeşididir. Antep peyniri yapısı olarak kaşar peynirine benzer ve rahatlıkla dilimlenebilir. Diğer peynirlerden farklı olarak şekli topaktır. Genellikle ilkbaharda üretilir ve uzun süre tüketilmesi için fazla fazla yapılır. Uzun süre bozulmadan tüketmek için doğru şekilde muhafaza edilmeli ve bol tuzlu suda saklanmalıdır. Antep peyniri, tuzlu suda beklediğinden sert bir peynirdir. Antep peyniri tüketmeden önce suda bekletilerek tuzu azaltılmalıdır. Nefisso Antep Peyniri Çeşitleri
Keçi Antep Peyniri Az Tuzlu Salamura,
İnek Antep Peyniri Az Tuzlu Salamura,
İnek Antep Peyniri Kışlık Basma Tuzlu,
Antep Peyniri İnek Taze Tuzsuz,
Antep Peyniri Keçi Taze Tuzsuz,
Antep Peyniri Keçi Kışlık Basma Tuzlu
Antep Peyniri Nasıl Kullanılır?
Antep peyniri, tuzlu ve tuzsuz olarak hazırlanmaktadır. Gaziantep'in yöresel lezzeti, özellikle kahvaltılarda tüketilen enfes bir peynir çeşitidir. Dilimlenerek tüketilebilen antep peyniri, bir gece önceden suda bekletilir. aynı gün tüketilecekse birkaç saat sıcak suda bekletmek yeterlidir. İsteğe göre meşhur hellim peyniri gibi kızartarak da tüketilebilir. Antep peyniri, tatlı ve hamur işlerine de oldukça yakışmaktadır. Börek ve irmik tatlısı gibi lezzetlerde kullanabilirsiniz.
Antep Peyniri Kalori ve Besin Değeri
1 dilim antep peyniri;
Karbonhidrat | 0.03 gr |
Protein | 5.65gr |
Yağ | 5.91 gr |
Kalori | 76 kcal |