Tüm Bloglar
Yer Fıstığı
Yer fıstığı çerez olarak yada yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Yer fıstığının bir çok faydası vardır.
Kimyon
Kimyon keskin kokulu şifalı bir bitkidir. Ülkemizde her yörede farklı isimle anılır. Kimyon sağlık açısından sindirime yardımcı olma , bağışıklık sistemine , uykusuzluk , solunum sistemi rahatsızlıkları , astım , bronşit , soğuk algınlığı, anemi , cilt rahatsızlıkları, çıban ve kanseri tedavi etme yöntemlerinde kullanılır. Hem türk hem de yabancı mutfakların vazgeçilmez baharatıdır. Kimyon içinde ; vitaminler , karbonhidratlar , proteinler ve yağ asitleri dahil yaklaşık 100 kimyasal bileşik içerir. KİMYONUN FAYDALARI : Sindirimi arttırır , ishali tedavi eder Kansızlığı önler Cilt bakımı İltihap sökücü Zayıflamayı ve yağ yakımı hızlandırır Astım ve bronşiti tedavi eder Kolesterolü düzenler Kanseri önler Anne sütünü arttırır Kemik sağlığı Gıda kaynaklı hastalıkları önler. KİMYON NASIL KULLANILIR: Kimyon çoğu yemeğe lezzet katan bir baharattır ancak kokusu keskin olduğu için fazla kullanıldığında yemeğin tadını kapatabilir. Bu yüzden yemeğin oranına göre dikkatli kullanılmalıdır. Hamile bir annenin sıklıkla karşılaştı gaz sindirim hazımsızlık gibi pek çok sindirim sorununa yardım eder. Aynı zamanda annenin stresini ve gerginliğini azaltır. Ancak aşırı tüketimi erken doğuma neden olabilir dikkat edilmelidir. Emziren bir anne kimyon kullandığı zaman sütün kalitesi ve verimliliği artar. KİMYONUN BESİN DEGERİ: Kimyon içerisinde A, C, E ve K vitaminleri barındırır. En çok a vitamini barındır. Karbonhidratlar açısından zengin olan kimyon ayrıca yağlar ve diyet lifleri içermektedir.