Tarhana
15-07-2022
16:41
Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . en temel malzemeleri yoğurt , tuz , nane , biber , tarhana otu her yörede kullanılan en temel malzemelerdir. İçerisinde vitamin ve mineraller barındırır. Tarhana genellikle kış aylarında çorba olarak tüketilir.
TARHANANIN ÇORBASI NASIL YAPILIR ?
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tarhanayı kasenin içerisine alıp 1 su su bardağı et suyu ile çözünmesi sağlayın.
Bu sırada tencereye yağı ve salçayı koyun ve kavrulana kadar karıştırın.
Daha sonra et suyunu ilave edin. Kaynayan et suyunun içerisine çözünen tarhanayı ilave edin.
Güzelce karıştırdıktan sonra baharatları ve 2 diş sarımsağı doğrayarak çorbanın içerisine atın.
İyice karıştırıp bir taşım kaynattık sonra ocaktan alabilirsiniz.
TARHANA ÇORBASININ FAYDALARI
Beyin sağlını korur
Kemikleri güçlendirir
Hastalıklardan korur
Sindirimi rahatlatır
Yorgunluğu alır
Tansiyonu düşürür
Cildi ve saçları güzelleştirir
Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.