Tahin Helvası
15-07-2022
16:57
Helva tahin, çöven ve şekerden yapılır. Helva içerisindeki çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan insanı arındırır. Tahin susamdan yapılır. Tahin vücudumuza enerji verir. Tahin vücudumuzdaki yaraları kapatır.
TAHİN HELVASININ FAYDALARI
Enerji verir , kolesterolü düzenler
İnsanı tok tutar
Kalsiyum yönünden zengindir
Balgam sökücüdür
B vitamini bolca vardır
Sedef , egzema gibi hastalıklara tavsiye edilir
Mide yi korur
Saç dökülmesini engeller
TAHİN HELVASI NASIL YAPILIR ?
1 bardak su
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
Yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine unu alın. Ocağınızın altını en kısık ateşe alın ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
Bu şekilde unun kokusu çıkana kadar ve rengi değişene kadar 10 dakika kadar kavurun.
Kavrulan unu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir tavanın içerisine tahini alın ve orta ateşte karıştırarak ısıtmaya başlayın. Güzelce ısınınca içerisine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyin. Kıvamını toparlamaya başladığında un ilave etmeyi bırakın.
Bir kabın içerisini yağlı kağıt ya da buzdolabı poşetiyle kaplayın. Hazırladığınız karışımı bu kalıbın içerisine aktarın, yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Tamamen soğuyunca çıkarıp dilimleyerek servis edin.